Biyofrekans Sistematiği ile Sigarayı Bırakırken Destek Almak Mümkün mü?

Keyif ile başlar ve bağımlılığa dönüşür. Kurtulmak ise maalesef düşünüldüğü kadar kolay olmayabiliyor.

Sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler genel hatlarıyla biliniyor ancak bu süreçte yaşananlar kişiden kişiye değişebiliyor. Sigarayı bırakma sonrası yaşanan psikolojik etkiler de hesaba katılınca aslında bir anlık hevesle başlanan bu bağımlılık insan hayatının büyük bir bölümünü kaplayabiliyor.

Sigarayı bırakmak için etkili bir yöntem var mı?

Evet var. Bu konuda frekans tıbbı yardımımıza koşuyor. Frekans terapisi ile sigara bağımlılığının önüne geçilebiliyor. Sigarayı bırakmak için etkili yöntemlerden birisi biorezonans ya da biyofrekans terapisidir.

Ön bilgi: Sigara çoğu madde bağımlılıkları gibi iki farklı alanı etkiler. Birincisi fiziksel bağımlılıktır. Maddenin, daha doğrusu nikotinin yoksunluğu vücuttaki reseptörlerde anlaşıldığında ‘İÇ’ emri ile sürekli nikotin alarak yoksunluk giderilir. Diğer konu ise, psikolojik bağımlılıktır. Heyecan, üzüntü, sevinç ve öfke gibi farklı duygu durumlarında maddenin sakinleştirici, hatta endorfin yani mutluluk hormonu salgılayıcı etkisi deneyimlenir ve duygu durumlarında bu etki tekrarlansın istenir.

Klasik tıpta hastalık tedavilerinde destek verme amaçlı kullanılan ve bir tamamlayıcı tıp ekolü olan Titreşim Tıbbı’nın bir dalıdır Biyofrekans. Frekans terapilerinde hem duygu durumunun rahatlatılması hem de fiziksel bağımlığın ele alınması hedeflenir. 

Peki bu yöntem ile sigara nasıl bırakılabiliyor?

Bu terapide biyofrekans cihazı ile nikotinin frekansı 180 derece faz kaydırılarak tekrar vücuda verilip eşleştirilir ve bu işlem ile vücuttaki nikotin hafızasını reseptör seviyesinde silmesi beklenir. Uygulamayı alan çoğu kişi sigara kokusuna yabancılaşır ve sanki hiç sigara içmemiş gibi hissedebilir. Neticede vücudun detoksifikasyon sistemi nikotin ve onunla ilişkili toksinlerin böbrek ve deri yoluyla atılabilmesi için ayrıca uyarılmış olur.

Yapılan bazı bilimsel çalışmalar biyofrekans terapisi ile sigarayı bırakma yönteminin olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. 2014 yılında yapılan bir çalışmada Biorezonans ve Biyofrekans  grubunda olan katılımcıların %77.2’ sinin placebo grubundakilerin de %54,8’inin 1 hafta sonra sigarayı bıraktıkları gözlenmiştir. 1 yıl sonra bile arada belirgin bir fark görülmüş ve Biorezonans-Biyofrekans grubundakilerin %28.6’ sı, placebo grubundakilerin ise %16.1’i hala daha sigara içmemiştir. (https://www.karger.com/Article/FullText/365742).

Biyofrekans terapisi ile sigarayı bırakmak için ne kadar zamandır sigara içtiğinizin bir önemi bulunmuyor. Sadece normalde sigarayı bırakmak için kendinizi nasıl hazırlıyorsanız buna da öyle hazırlanmalısınız. Hem psikolojinizi hem de çevrenizi yeni hayatınız için hazırlamalısınız.

Herkes bu terapiyi alabilir mi?

Bu terapi sadece hamileliğin ilk üç ayında olanlarla, kan sulandırıcı ilaç (Coumadin) kullananlarda uygulanmamaktadır.  Onun dışında ne kadar sigara içtiğinizin ya da kaç yıldır bağımlı olduğunuzun bir önemi yok.

Peki yan etkileri var mı?

Bu bir detoksifikasyon işlemi olduğu için terapiyi takip eden bir iki gün içerisinde yorgunluk, baş dönmesi, mide bulantısı ya da baş ağrısı görülebilir. Ancak bol su tüketerek bunun önüne geçebilirsiniz. Ayrıca sigara kokusuna karşı bir hassasiyet de gözlemlenmiştir.

Biyıofrekans terapileri büyük oranda olumlu sonuçlanmaktadır. Özellikle sigara bağımlılığı bazı davranış alışkanlıklarını da içerdiği için çevrenizin de buna uygun ve terapiyi destekleyici nitelikte olması gerekmektedir. 

Biyofrekans terapileri hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Blog yazılarımızdan anında haberdar olmak için email bültenine aşağıdaki forma email adresinizi girerek ücretsiz abone olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir