Kadim bir sembol: Yaşam Çiçeği

İnsanoğlunun yaşam yolculuğunda kendisine eşlik eden birçok sembol bulunuyor. Bu sembollere günlük hayatta birçok noktada rastlayabiliyoruz. Bunların hemen hepsi bizlere bir anlam ifade ediyor. Kadim kültürlerden günümüze kadar gelen belki de en önemli sembol ise Yaşam Çiçeği olarak adlandırılıyor.

Yaşam çiçeği nedir?

Büyük bir çember içerisinde, eşit alanlı, içe içe geçmiş 19 çemberden oluşan bir semboldür. Yaşamın sırrını içerdiğine inanıldığı için de bu sembol birçok kültürde çok önemli bir yere sahiptir.

Yaşam çiçeği neyi temsil ediyor?

Birçok kültürde, hemen hemen tüm dini inanışlarda konu edilen sembol olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü yaratıcının gücünü temsil ediyor. Bu da yaşamın sonsuz ve büyük gücünü, onun ne kadar mükemmel olduğunu ve enerjisini bize gösteriyor.

Yaşam çiçeği aynı zamanda evren ile ilgili birçok bilgiyi barındırıyor. Muhteşem orantısıyla tüm evrenin düzenini yaşamın mükemmelliğiyle taçlandırarak bize aktarıyor. Yaradılışımızı resmeden bu harika sembol kendimizi tanıyabilmemize olanak sağlıyor.

Yaşam çiçeğine pek çok tarihi eserde de rastlayabiliyoruz. Örneğin Hacı Bektaş Veli türbesinde, İtalya’da Pompei şehrinde, Efes Antik Kenti’nde ve daha birçok yerde bu sembolü görebiliyoruz.

Sembolün içerisinde bulunan ilk 7 çember dünyanın 7 günde oluştuğunu bize anlatıyor.

Yaşam çiçeğinin yararları nelerdir?

Yaşam çiçeğini yanınızda bir kolye ucu ya da benzeri bir takı olarak taşıyabilirsiniz. Tabii kendiniz bir kağıda çizip onu da yanınızda bulundurabilirsiniz.

Onu taşımak manevi olarak benliğimize bir yolculuk yapabilmemizi sağlayacaktır. Özümüzü görmek, tanımak ve yaşamın neresinde ve neden var olduğumuzla ilgili farkındalığımızı arttıracaktır. 

Tam anlamıyla da yaşam serüvenimizde bir rehber niteliğinde yolumuza ışık tutacaktır.

Yaratılışın mükemmelliğini bize vurgulayan yaşam çiçeği, özgüvenimizi arttırdığı gibi hayatı daha kolay bir hale getirerek başarılı adımlar atabilmemizi sağlayabilmektedir.

Yaşam çiçeği üzerinizdeyken meditasyon yapmanız size manevi olarak daha fazla güç verecek ve yaşama olan minnet duygunuzu da üst seviyeye çıkaracaktır.

Siz de yaşam çiçeğini yakınınızda bulundurarak maneviyatını deneyimleyebilirsiniz. Size katacağı maneviyat belki de yaşamla ilgili her şeyi tam olarak anlamlı hale getirecek ve varoluş nedeninizi bulmanızı sağlayacaktır.

Sağlıkla kalın!

İleri bilgiler için, kitap önerisi:
Drunvalo Melchizedek, ‘Yaşam Çiçeğinin Unutulmuş Sırrı 1 ve 2’

İlginizi çekebilir: Candida Nedir? Candida Diyetinin Temel Kuralları Nelerdir?
Blog yazılarımızdan anında haberdar olmak için email bültenine aşağıdaki forma email adresinizi girerek ücretsiz abone olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir