Çakra Nedir? Vücudumuzda Kaç Adet Çakra Vardır?

Çakra deyince vücudumuzun enerji merkezleri akla gelir. Sanskritçe “tekerlek” ya da “disk” anlamına gelen çakralar vücudumuzda ya da omuriliğimiz etrafında dönen bir enerji alanı oluştururlar ve sinir demetleri ile diğer büyük ve önemli organlarımızla iletişim halindedir.

Çakralarımızın iyi olması sağlığımızın iyi olması anlamına gelmektedir. Dolayısıyla tüm çakralarımızın açık ve dengede olması gerekmektedir. Kapalı çakralar sağlığımızı olumsuz etkileyebilmektedir.

Kaç adet çakra vardır?

7 adet temel çakra bulunmaktadır. Bunların hepsi vücudumuzun en altından başımızın üzerine kadar giden yol üzerindedir.

Bu çakralar şu şekildedir;

1. Kök Çakra
Kök çakra ya da Muladhara adından da anlaşılacağı üzere en altta, omurganın tabanında yer almaktadır. Sizi yere bağlar ve zorluklarla mücadele gücü verir.
2. Sakral Çakra
Sakral çakra ya da Svadhisthana göbek deliğinin altında bulunan ve cinsel enerjinizi ve yaratıcı enerjinizi yönetir.
3. Solar Pleksus (Güneş sinir ağı) Çakrası
Solar pleksus çakrası ya da Manipura kendinize güven, öz saygı ve irade gücünüzden sorumlu olan çakradır.
4. Kalp Çakrası
Kalp çakrası ya da Anahata, göğsün ortasında kalbe yakın olarak konumlandırılmıştır. Tahmin edileceği gibi sevmek, şefkat göstermek gibi duyguları yönetmektedir.
5. Boğaz Çakrası
Boğazımızda bulunan boğaz çakrası ya da Vishuddha, kendimizi ifade edebilmemiz için önemlidir. Kapalı olması iletişim sorunlarına neden olur.
6. Üçüncü Göz Çakrası
İki gözümüzün tam ortasında bulunan üçüncü göz çakrası ya da Ajna, hayal gücünüz, sezgileriniz ve kişisel farkındalığınızı sağlar.
7. Taç Çakra
Vücudunuzun en tepe noktasında, başınızın üzerinde bulunan Taç çakra ya da Sahasrara, yaşamınızın amacını belirlerken diğer canlılar ve evren ile bağlantınızdan sorumludur.

Çakraların açık, kapalı ya da dengede olması ne anlama gelir?

Bu yedi temel çakra enerji merkezlerimizi oluşturduğu için açık ve dengede olması çok önemlidir. 

Bir çakra kapalı olacağı gibi çok fazla çalışıyor da olabilmektedir. Dolayısıyla esas nokta çakraların dengede bulunmasıdır.

Çakra Nedir_
Çakra Nedir? Çakralar ne işe yarar?

Çakraların dengesiz olmasının ruhsal ya da fiziksel sonuçları olabilir. Örneğin; kendine güveni sağlayan solar pleksus çakrasının dengesizleşmesi aşırı özgüven ya da tam tersi kendine güvensizliğe neden olabilir. Bu da istenilen bir durum değildir.

Çakralarda dengenin bozulması ya da bloke olmasıyla o çakranın bulunduğu yerin çevresinde bulunan organlar ve dokularda sorunlar ortaya çıkabilir. Örneğin; çok fazla stres yaşamak çakraların bloke olmasına neden olabilir. Aynı zamanda sağlıksız beslenmek de çakraları olumsuz etkileyebilmektedir.

 

Çakralar nasıl dengede tutulabilir?

  • Yoga yapmak
  • Nefes egzersizleri yapmak
  • Meditasyon yapmak
  • Biyofrekans Terapisi ile çakralara destek vermek

Bu 4 temel unsur çakraları dengede tutacaktır ve size daha sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayacaktır.

Sağlıklı günler dileriz.

İlginizi çekebilir: Kadim Bir Sembol: Yaşam Çiçeği
Blog yazılarımızdan anında haberdar olmak için email bültenine aşağıdaki forma email adresinizi girerek ücretsiz abone olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir